Jídelníček
1. Semínka:
- Dýně
- Slunečnice
- Sezam
- Len
2. Ořechy:
- Vlašské
- Lískové
- Kešu
- Jen občas a s mírou
3. Ovoce:
- Jablko
- Hruška
- Meruňka
- Banán
- Hroznové víno bez pecek
- Jahoda
- Švestka
4. Zelenina:
- Salát
- Čínské zelí
- Špenát
- Mrkev
- Petržel
- Celer
- Červená řepa
- Červená paprika
- Rajče
- Okurka
- Květák
- Kedlubna
- Dýně
- Brokolice
- Chřest
5. Živočišné bílkoviny:
- Mouční červi
- Vařené vejce
- Netučný tvaroh
- Netučný jogurt
- Netučný sýr
- Vařené kuřecí maso
- Vařenou netučnou rybu
- Actimel (neochucený)
- Sušené krevety
6. Sušené ovoce:
- Jablka
- Hrušky
- Rozinky
- Kokos
- Ovoce nesmí být sířené
7. Větve stromů:
- Dub
- Buk
- Bříza
- Topol
- Jasan
- Javor
- Vrba
- Jabloň
- Ořech
- Hrušeň
- Višeň
8. Volně rostoucí květiny:
- Jetel
- Pampeliška
- Vojtěška
- Jitrocel
9. Luštěniny:
- Hrách – syrový a vařený
- Zelené fazolky
- Čočka
- Sója
10. Obiloviny:
- Pšenice
- Oves
- Ječmen
- Žito
- Pohanka
- Kukuřice – syrová a vařená
- Rýže – vařená
- Proso
- Ječné kroupy
11. Vločky:
- Ovesné
- Pšeničné
- Špaldové
- Žitné
- Ječné
- Pohankové
12. Naklíčené obilí a luštěniny:
- Pšenice
- Fazole Mungo
- Čočka
- Adzuki fazole
NESMÍ
- Sůl
- Cukr
- Koření
- Máslo
- Sádlo
- Zelí – nebo jen občas
- Mandle
- Česnek
- Cibule
- Pórek
- Višňové, meruňkové a broskvové pecky
- Klíčky syrových brambor
- Churma
- Salám
- Klobásy
- Citrusové ovoce
- Ananas
- Kiwi
- Syrové těstoviny
- Šťovík
- Hříbky
- Med
- Větve jehličnatých stromů
- Jadérka z jablek
- Meloun
- Potraviny z vysokým obsahem tuku
- Vše příliš horké nebo studené