Jídelníček

 

 

1. Semínka:

 

  • Dýně
  • Slunečnice
  • Sezam
  • Len

 

2. Ořechy:

 

  • Vlašské
  • Lískové
  • Kešu

- Jen občas a s mírou

 

3. Ovoce:

 

  • Jablko
  • Hruška
  • Meruňka
  • Banán
  • Hroznové víno bez pecek
  • Jahoda
  • Švestka

 

4. Zelenina:

 

  • Salát
  • Čínské zelí
  • Špenát
  • Mrkev
  • Petržel
  • Celer
  • Červená řepa
  • Červená paprika
  • Rajče
  • Okurka
  • Květák
  • Kedlubna
  • Dýně
  • Brokolice
  • Chřest

 

 

 

5. Živočišné bílkoviny:

 

  • Mouční červi
  • Vařené vejce
  • Netučný tvaroh
  • Netučný jogurt
  • Netučný sýr
  • Vařené kuřecí maso
  • Vařenou netučnou rybu
  • Actimel (neochucený)
  • Sušené krevety

 

6. Sušené ovoce:

 

  • Jablka
  • Hrušky
  • Rozinky
  • Kokos

- Ovoce nesmí být sířené

 

7. Větve stromů:

 

  • Dub
  • Buk
  • Bříza
  • Topol
  • Jasan
  • Javor
  • Vrba
  • Jabloň
  • Ořech
  • Hrušeň
  • Višeň

 

8. Volně rostoucí květiny:

 

  • Jetel
  • Pampeliška
  • Vojtěška
  • Jitrocel

 

9. Luštěniny:

 

  • Hrách – syrový a vařený
  • Zelené fazolky
  • Čočka
  • Sója

 

10. Obiloviny:

 

  • Pšenice
  • Oves
  • Ječmen
  • Žito
  • Pohanka
  • Kukuřice – syrová a vařená
  • Rýže – vařená
  • Proso
  • Ječné kroupy

 

11. Vločky:

 

  • Ovesné
  • Pšeničné
  • Špaldové
  • Žitné
  • Ječné
  • Pohankové

 

12. Naklíčené obilí a luštěniny:

 

  • Pšenice
  • Fazole Mungo
  • Čočka
  • Adzuki fazole

 

NESMÍ

 

  • Sůl
  • Cukr
  • Koření
  • Máslo
  • Sádlo
  • Zelí – nebo jen občas
  • Mandle
  • Česnek
  • Cibule
  • Pórek
  • Višňové, meruňkové a broskvové pecky
  • Klíčky syrových brambor
  • Churma
  • Salám
  • Klobásy
  • Citrusové ovoce
  • Ananas
  • Kiwi
  • Syrové těstoviny
  • Šťovík
  • Hříbky
  • Med
  • Větve jehličnatých stromů
  • Jadérka z jablek
  • Meloun
  • Potraviny z vysokým obsahem tuku
  • Vše příliš horké nebo studené